17 души бяха убити при стрелба в гимназия във Флорида

Свят

15-02-2018, 07:48

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стрелба в центъра на Амстердам

Масова стрелба в Тексас - над 20 жертви

Нападателят бе арестуван часове след нападението

17 души, повечето, от които деца бяха убити при стрелба в гимназия във Флорида. Други 17 пострадали са приети в три местни болници. Стрелецът е 19-годишен бивш ученик на училището. Нападателят бе арестуван часове след нападението, предава БНТ.

Деветнайсетгодишният Никълъс Крус е стрелецът, отнел живота на 17 души в гимназията "Марджъри Стоунман Дъглас" във Флорида. Той е бивш ученик, изключен заради лоша дисциплина.

"Ужасно е! Катастрофа! Със съжаление трябва да съобщя, че 17 души загубиха живота си. 12 от тях са били убити в сградата, а двама - отвън. Един човек е застрелян на улицата. Двама починаха в болницата. Все още някои от пострадалите са с опасност за живота", коментира шериф Скот Израел.

Стрелецът също е бил откаран в болница, но лекарите не разкриха какво е било неговото състояние. След това той е бил отведен в полицейско управление.

Крус е стрелял по всеки, на когото попадне. Повечето ученици се скрили в класните стаи и вероятно затова жертвите на стрелбата не са по-многобройни. Какви са били мотивите на Никълъс Крус разследването тепърва ще установи.

От 2013 г. в Съединените щати има 291 сигнала за стрелба в училища, което означава средно по едно на седмица.