Представят концерта "Децата на Стара Загора по сцените на Европа"

С участието на Десислава Добрева - флейта

Държавна опера-Стара Загора представя тази вечер симфоничния концерт "Децата на Стара Загора по сцените в Европа" с диригент Пиер Калабрия и със специалното участие на Десислава Добрева - флейта. Това съобщават от пресцентъра на общината.
В програмата ще прозвучат произведенията: Белини - "Норма" - Увертюра, Сесил Шаминад - Кончертино за флейта и оркестър, Морис Равел - Павана за смъртта на Инфантата, Карл Рейнеке - Концерт за флейта и оркестър оп. 283.
Десислава Добрева е родена в Стара Загора, завършила е НУМСИ "Христина Морфова" през 2005 г. През 2012 г. се дипломира с отличие в магистърска степен в Университет за музика и сценични изкуства, Виена, в класа по флейта на проф.Барбара Гислер-Хазе. Учи един семестър по Програма "Еразмус" в Парижката консерватория при Винсент Люка /соло флейтист на Оркестъра на Париж/. В годините 2012-2014 е в класа по флейта на Карл-Хайнц Шутц /соло флейтист на Виенската филхармония/. Участва и печели редица награди в международни конкурси и концертира в много европейски страни, както и в Япония и Китай. Участва активно в концертите на Фондация "Лайв Музик Нау", основана от Сър Йехуди Менухин.
В концерта ще участва и младият цигулар Ренцо Ставрев. Той е само на 12 години, но вече е носител на много награди от наши и международни конкурси. В това първо участие на сцената на Държавна Опера Стара Загора, той ще свири на пулта на първите цигулки в Кончертино за флейта и оркестър от Сесил Шаминад.