Бойко Борисов: Изказването на Радев е вероломно нападение срещу правителството

По думите на премиера президентът не е равноотдалечен от всички партии

Изказването на президента Румен Радев от днес е вероломно нападение срещу правителството без никакъв повод. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на Летище "София" пред журналисти. 

"Ако президентът Румен Радев има каквито и да били данни за мой бизнес, за нещо общо, което да съм направил с Делян Пеевски, да сезира прокуратурата. Аз твърдя, че такива няма", каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпросите на държавния глава.

По думите на премиера президентът не е равноотдалечен от всички партии. 

"Напомням, че всички гласове на ДПС отидоха за президента Радев на президентските избори – и официално, и неофициално те дадоха своята подкрепа за него, а не за кандидата на ГЕРБ", каза още Борисов. "Ние сме единствената партия, която никога не е правила коалиции и не е получавала подкрепата на ДПС. Това са факти, а не клевета", продължи Борисов.

"Ако Делян Пеевски е извършил престъпление и той знае, много ми е интересно вътрешният министър при служебното правителство какви проверки е възложил тогава върху дейността на Делян Пеевски. Какво общо мога да имам аз с депутат от опозицията", попита премиерът.