Министрите Московски и Сугарески обсъдиха напредъка по транспортен коридор 8

Московски посочи възможността да бъде търсен общ вариант за изграждането на пътна, железопътна и дигитална инфраструктура с Македония

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на транспорта и съобщенията на Македония Горан Сугарески проведоха работна среща днес в София. Повод за разговорите бе поетият ангажимент от страна на министър-председателя Бойко Борисов за изпълнение на главния приоритет в програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз за  свързаността на Западните Балкани.

Основен акцент в разговорите между министрите бе поставен върху транспортен коридор 8, като двамата обсъдиха в детайли напредъка по изграждащите се участъци. Свързаността между България и Македония, както и възможността за съвместно финансиране на оставащите отсечки от пътната и железопътната инфраструктура в двете държави, бе другата дискутирана тема от Московски и Сугарески.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията посочи възможността да бъде търсен общ вариант за изграждането на пътна, железопътна и дигитална инфраструктура с Македония. Той увери своя колега, че за изграждането на другите участъци от транспортния коридор може да разчита на пълна подкрепа от премиера Бойко Борисов, както и от страна на МТИТС.

Развитието на транспортен коридор 8 предстои да бъде обсъдено на среща между министър Ивайло Московски и министъра на инфраструктурата и енергетиката на Албания Дамян Гикнури.