С. Гърневски: Народният съд има едно определение и то е престъпление

Цели 10 месеца темата пред управляващото мнозинство е развитието на България

„Няма да ревизираме своята позиция. В БСП не наказваме за различно мнение, за изразена лична позиция, каквато и да е тя. За подобно нещо няма как Жаблянов да получи наказание, тъй като това означава да нарушим всички принципи, върху които се гради БСП, а основният от тях е вътрешнопартийната демокрация”, коментира за Нова Телевизия депутатът от БСП Александър Симов.

Все пак той призна: „Трябва да бъдем реалисти, ГЕРБ имат всички възможности да махнат Валери Жаблянов и най-вероятно точно това ще се случи”. „Моята позиция, която ще защитя, е че не трябва да предлагаме никой на негово място”, уточни Александър Симов.

„Народният съд има едно определение и то е престъпление”, коментира депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

"Цели 10 месеца темата пред управляващото мнозинство е развитието на България. Цели 10 месеца БСП е започнала с фалшиви новини, с измислени теми. Какви ли не теми минаха през тези 10 месеца с една единствена тема - да дестабилизрат страната, да попречат на европейското председателство", каза още той.

„Министър-председателят и президентът са на двете най-високи позиции в тази държава. Това, което се случи в четвъртък, не трябва да се случва. Някак си дойде малко в повече, когато един човек и то на такава позиция започна публично да изразява мнения и предположения, задавайки въпроси към министър-председателя на страната”, коментира Спас Гърневски.