Два държавни турнира по тенис в зала ще се проведат в Албена

На 17 и 18 февруари и от 19 до 22 февруари

В две последователни седмици Албена ще бъде домакин на държавни турнири по тенис в зала, които са от календара на Българската федерация по тенис и носят точки за националната ранглиста. На 17 и 18 февруари са квалификациите при юношите и девойките до 16 години, а от 19 до 22 февруари са срещите от основната схема. За турнира са заявени 68 участници.

Веднага след това стартира и държавния турнир за състезатели до 18-годишна възраст с над 50 тенисисти. На 22 и 23 са квалификациите, а от 24 до 26 февруари са срещите от основните схеми при юношите и девойките. Тенис двубоите ще се проведат в спортната зала до хотел Добруджа, като всички любители на тениса в региона ще имат възможност безплатно да се насладят на майсторството на участниците. Сред тях има и национални състезатели, които през последните години добиха голям опит и спечелиха престижни турнири у нас и в чужбина, които ги изведоха до челните места на европейската ранглиста.
Припомняме Ви, че преди година в Албена бяха излъчени националните шампиони в зала до 16 г. През тази година сезонът на открито ще стартира в края на март, а тенис календара включва множество състезания за различни възрастови групи и нива, кампове на групи от Русия, Германия, Австрия и България. В ход е подготовката и за най-голямото тенис събитие у нас при юношите и девойките е в края на май, когато страната ни за първи път ще домакинства на турнир от календара на ТенисЕвропа, който е от най-високата първа категория. Гостите на Албена вече резервират своята семейна тенис ваканция за предстоящия сезон.