Херо:Не заслужавахме такава загуба

Ние от средата на декември не сме играли официален мач

Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров заяви, че българският шампион не е заслужавал такава домакинска загуба с 0:3 в първия мач от 1/16-финалите на Лига Европа, въпреки че Милан си е запазена марка с безброй успехи.

„Резултатът не е заслужен, но и да го обяснявам сега е смешно. Въпреки това мисля, че не заслужавахме такава загуба. За мен бе доста обидно”, сподели Херо на пресконференцията след мача.

„Милан играе в шампионат. Игровият ритъм е друг. Ние от средата на декември не сме играли официален мач. Тези детайли оказаха влияние. След това ни липсваше шанс. Греда и още положения и след това дузпата, която направихме. Нарушението според мен бе излишно. Може да отчетем като положителен факт, че Ковачев дебютира. Мисля, че имаше и хубави неща в играта ни. В повечето време бяхме равностойни. Като поведение и начин на игра – не стояхме лошо”.

„Надявам се да няма отражение върху поведението ни в шампионата. Никога  не съм казвал, че подготовката ни е изцяло насочена за мача с Милан. Всичко бе насочено към целия пролетен полусезон. Такива са мачовете. Казах, че ние ще се надиграваме с Милан и не изневерихме на това. От първата минута играхме открито. Имахме своите моменти. Швиерчок изпусна с глава. Като първи мач, като кондиция и движение смятам, че съм доволен. Относно дебюта на Швиерчок, той започна по-късно подготовка. Мисля, че му е нужна повече кондиция, така че ефективността в неговата игра ще се повиши”, продължи Димитров.

„Милан си е Милан. Да изреждаме успехите му… няма смисъл. Това е запазена марка. Започнаха зле, но със селекция за 200 милиона евро, няма как да не е на ниво. Не съм се заблудил от писанията на вестниците. Наясно съм с класата на тима. Бе нужно време, за да се стиковат. Мисля, че Милан ще вдигне своето ниво и в Серия „А”. Не е важно какво е казал Моци в съблекалнята за дузпата. Важното е, че призна грешката. Трябва да сведем до минимум тези неточности, защото костват много срещу тимове като Милан”, завърши наставникът на българския шампион.