Ден на спонтанните актове на доброта

Общество

17-02-2018, 06:20

Снимка:

maxpixel

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Няма малко или голямо добро - всеки акт на доброта е достатъчно ценен сам по себе си

Днешният 17 февруари се отбелязва като Ден на спонтанните актове на доброта /Random Acts of Kindness Day/ - една от новите инициативи на международните благотворителни организации. Тя има глобално значение и не зависи от националност, етническа принадлежност или религиозни убеждения. На този ден трябва да се опитаме да сме по-добри, мили и безкористни и то без да очакваме в замяна същото, призовават организаторите.

Добрите дела сами по себе си трябва да ви доставят удоволствие и в същото време, давайки нещо на другите хора или помагайки им, Вие не трябва да очаквате награди - това е истинската добротa, допълват те.

Стресът и умората в напрегнатото ежедневие често ни правят равнодушни към проблемите на другите до момента, в който се окаже, че самите ние се нуждаем от протегната ръка. Няма малко или голямо добро. Всеки акт на доброта е достатъчно ценен сам по себе си. Важно е да правим добро, без да очакваме нещо в замяна и то не само в един ден от годината, коментират организаторите.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"