Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на науката

Политика

20-02-2018, 06:17

Снимка:

facebook

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Ще бъдат раздадени отличия в сферите на науката, образованието и военните дела

На церемония от 14.00 ч. в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело.

За заслуги в областта на образованието и науката проф. Анна Недялкова ще получи орден „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен.

Доцент Тодор Ангелов Тодоров ще бъде удостоен с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен за приноса си за утвърждаване и развитие на българската образователна система.

Президентът Румен Радев ще удостои посмъртно с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен проф. Янко Борисов за приноса си в областта на образованието и науката.

За заслуги към Република България и утвърждаването на престижа на страната по света в областта на образованието и науката с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие ще бъдат удостоени проф. Владко Тодоров Панайотов и академик Иван Николов Юхновски.

Проф. Крум Кацаров ще получи орден „Стара планина“ втора степен за големи заслуги към Република България в областта на военномедицинското дело.