Осъдиха иракчанин, направил опит да премине границата през ГКПП-Кардам

Бил скрит в кабината на товарен автомобил

Иракският гражданин Барзан Хоршид, излязъл през границата на България без разрешение на органите на властта, получи наказание 10 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, след като сключи споразумение с Районната прокуратура в Генерал Тошево. То е било одобрено от състав на Районния съд в Генерал Тошево и влиза в сила веднага.

29-годишният мъж направил опит да премине границата на България с Румъния на 29 декември 2017 г. , скрит в кабината на товарен автомобил с румънска регистрация. При проверка на ГКПП – Кардам в шкафа за дрехи на камиона , който превозвал детски играчки от голяма верига магазини в Гърция за Румъния, чуждият гражданин бил открит. Срещу него било образувано досъдебно производство по член 279, ал. 1 от НК, останало недовършено поради независещи от извършителя причини.

Срещу румънския шофьор също  се води разследване за престъпление по член 280, ал. 2, т. 3 и 4 от НК за превеждане през границата на страната на отделни лица без разрешение на надлежните органи на властта.