ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на Винария 2018

Мисия Пловдив

21-02-2018, 08:18

Снимка:

Международен панаир Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За втора поредна година на международната специализирана изложба „Винария“ ще бъде присъдено отличие за вино от местен сорт

ВИП зона за ексклузивни вина ще бъде представена за първи път на международната специализирана изложба „Винария 2018“. В нея ценителите на Дионисиевата напитка ще могат да дегустират както спечелилите „Златен ритон“ вина, така и висок клас напитки, които се произвеждат в лимитирани серии. Инициативата на Националната лозаро-винарска камара се провежда съвместно със Съюза на енолозите в България.
За втора поредна година на международната специализирана изложба „Винария“ ще бъде присъдено отличие за вино от местен сорт. „Шансът на България са местните сортове“, коментира председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев. Той уточни, че това е инициатива, която трябва да продължи, за да се стимулират винопроизводителите, които работят с местни сортове и да се промотира българското вино по света. Според него призът „Препоръчано вино от местен сорт“ вече дава заявка за изграждането на добър имидж на родните вина, които по-лесно се налагат на нови чуждестранни пазари.
„Хубавото е, че и тази година успяваме да съхраним уникалната атмосфера на Града на виното“, допълни Радослав Радев. За четвърта поредна година в 11-а палата на Международен панаир Пловдив над 50 винопроизводители от страната и чужбина ще представят най-добрите свои напитки от 21 до 25 февруари 2018 г. В 26-ото издание на международната специализирана изложба ще участват както нови изби, така и такива, които се завръщат в престижния форум. Според Радослав Радев Градът на виното е успешен формат, пресъздаващ атмосферата на Стария Пловдив, който е предпочитан със стила и уюта си от изложители и посетители. Атрактивната визия на „Винария“ хармонично се съчетава с международната изложба за храни и напитки „Фудтех“ и със зоната „Вкусове от Италия“, както и със съвременните технологии и оборудване за лозаро-винарския сектор, разположени в 10-а палата на панаирния комплекс.  
Радослав Радев прогнозира, че „Винария“ и тази година ще затвърди позицията си на най-успешния лозаро-винарски форум в България, който демонстрира не само родното винопроизводство, но и иновации в сектора. За четвърта поредна година Градът на виното, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“ са част от мега форума за агробизнес, храни, вино и туризъм, който е единствен на Балканите. Той включва и още три изложби „Агра“, „Апи България“, „Дибла - идеи и продукти за интериора“, които представят развитието на хранително-вкусовата индустрия и на хотелиерския и ресторантьорски бранш като цяло.