Осъдиха 18-годишен младеж за хомосексуални действия с малолетно дете

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден С. Й., на 18 г., за това,  че на 29.05.2017 г., в гр. Стара Загора, извършил полово сношение с лице от същия пол, като употребил за това сила и деянието е извършено по отношение на лице, ненавършило 14 годишна възраст - престъпление по член 157, алинея 3 във връзка с алинея 1 от Наказателния кодекс.

Районен съд - Стара Загора е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие в 1 съдебно заседание. Участвалият е съдебно заседание прокурор е поискал на подсъдимия да бъде определено наказание три години „лишаване от свобода“, като на основание чл.66,ал.1 от Наказателния кодекс, изпълнението на наложеното наказание да бъде отложено за срок от пет години. След като бил признат за виновен, Районен съд - Стара Загора е наложил на подсъдимият С.Й.. наказание „лишаване от свобода” за срок от три години условно с изпитателен срок от пет години. Уважен е граждански иск в размер на 7 000 лева.

В хода на образуваното срещу С. Й. досъдебно производство е установено, че същият на 29. 05.2017 г. в гр. Стара Загора е отвел малолетното лице, което познавал от по-рано в дома си и след като е упражнил сила, извършил с него полово сношение. 

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора