Върнаха за ново разглеждане дело за порнографски материали

28-годишен добричлия държал и разпространявал в лаптопа си няколко файла

Състав на Окръжен съд - Добрич отмени присъда, постановена от Добричкия районен съд срещу подсъдим по дело за държане и разпространение на порнографски материали, с която му е било наложено наказание 1 година „пробация“ и глоба от 1000 лева. Делото е върнато на Районния съд за ново разглеждане от друг състав, съобщават от пресцентъра на ДОС.

На първа инстанция 28-годишният Г.Г. е бил признат за виновен в това, че в периода от 3 до 25 март 2014г. в Добрич, при условията на продължавано престъпление, разпространил, посредством преносим компютър чрез интернет, порнографски материали - 3 файла с различно съдържание, за създаването на което са били използвани лица ненавършили 18 години. Мъжът е бил признат за виновен и по повдигнатото му второ обвинение, че в периода от 9 до 25 март същата година е държал за себе си чрез преносимия си компютър други 2 файла с подобно съдържание.

За всяко от деянията подсъдимият е получил отделно наказание, като Районният съд е определил той да изтърпи по-тежкото от тях.

Добричкият окръжен съд извърши цялостна проверка на правилността на обжалваната от подсъдимия присъда и заключи, че при постановяването й са допуснати процесуални нарушения, които са отстраними, но не могат да бъдат отстранени от въззивната инстанция, поради което следва да отмени присъдата и да върне делото на Районния съд за ново разглеждане от друг състав.