Община Шабла получи дарение от Швейцария

Добруджанци

22-02-2018, 09:13

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Доброволците на Казанлък получиха дарение от Швейцария

Доброволното формирование включва 7 доброволци

Община Шабла е сред 38-те общини, които получиха безвъзмездно дарение в подкрепа дейността на новосформираното доброволно формирование. Дарението е организирано и доставено по инициатива на Националното сдружение на общините в България, с изключителната подкрепа на посолството на България в Швейцария.
На официална церемония, по предаване на дарението на общините, която се състоя на 20 февруари т.г. в складовата база на ГД ПБЗН, МВР в село Локорско присъства заместник-кметът на община Шабла Цветелин Йорданов.
Доброволното формирование получи 8 гумирани панталони за наводнения, 3 гумирани якета за наводнения, 9 гумирани шапки за наводнения, 12 пуловери, 30 униформени гащеризони, 8 униформени панталони, 37 униформени якета, 26 униформени шапки и 15 специални колани.
Доброволното формирование в община Шабла е сформирано през 2017 година и включва 7 доброволци, които ще бъдат обучени, така че наистина да са готови да могат в критични моменти на бедствие да поемат отговорността и да действат по най-адекватния начин на място.
В периода март-април т.г. ще бъде проведен първия курс на обучение в общината.