Регионални финали в събота за U15 в Пловдив и в неделя за U17 в Пазарджик

Спорт

24-02-2018, 10:13

Снимка:

volleymaritza.bg

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Две от девическите гарнитури на Марица (Пловдив) ще играят финали в регион Тракия този уикенд

Отборът за момичета до 15 години (родени през или след 2003 година) ще бъде домакин на своя турнир в зала Волейбол на Спортно училище Васил Левски в събота, 24 февруари. Волейболистките на Атанаска Никифорова излизат срещу връстничките си от Тополово (Тополово) в първия полуфинален мач от 10:00 б.в. В другия полуфинал ще се срещнат Родопа (Смолян) и Хебър (Пазарджик) от 11:30 б.в. Мачът за третото място е от 13:30 б.в., а финалът – от 15:00 б.в. Организаторите обаче съобщиха, че, ако по някаква причина малкият финал не се проведе, финалът ще започне с час по-рано – от 14:00 б.в.
Девойките младша възраст (родени през или след 2001 година) се събират в пазарджишката зала Хебър в неделя, 25 февруари. И тези регионални финали ще започнат с полуфинал между Марица и Тополово в 10:00 б.в., а след него ще се изиграе и другият полуфинал – между Хебър (Пазарджик) и Въча (Девин).
И в двете възрастови категории се играе по една и съща схема, като първите два отбора от региона се класират директно сред 16-те най-добри в страната, които ще играят в междурегионалните квалификационни турнири за влизане в националните финали. Третият и четвъртият от регион Тракия също продължават участието си в Държавното първенство, но в предквалификационните турнири.