Пловдив 2019 посреща 180 журналисти от 32 държави

Животът

25-02-2018, 10:29

Снимка:

фондация „Пловдив 2019“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Предвидени са и посещения и срещи с местния бизнес, представящ региона.

180 журналисти от 32 държави ще открият ежегодната си среща в Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 година. Гостуването в града под тепетата е в рамките на 65-тото Световно първенство по ски за журналисти, което ще се проведе от 25 февруари до 4 март в България.
Официалният старт събитието в Пловдив ще бъде даден тази вечер от 19 часа с шествие на участниците от площад Централен до Римски стадион. В международния ски клуб на журналистите (SCIJ) членуват представители от най-влиятелните медии от над 30 държави като Agence France Presse, Corriere della Sera, BBC World Service, Financial Times, CNN International и др.
По време на двудневната си визита, организирана от фондация „Пловдив 2019“, журналистите ще се запознаят с проекта „Пловдив- Европейска столица на културата“ и ще посетят културно-исторически забележителности в града. Предвидени са и посещения и срещи с местния бизнес, представящ региона.
След Пловдив, журналистите ще отпътуват към най-големия български ски-курорт Пампорово, където ще продължат програмата си.
Годишната среща на SCIJ се провежда за трети път в България, след като през 1975 г. е била на Витоша, а през 2006 г. в Банско.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен