Северна Корея желае да започне диалог със САЩ

Свят

25-02-2018, 17:21

Снимка:

twitter

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

САЩ налагат нови санкции на Северна Корея

От Синята къща, резиденцията на южнокорейския президент, не дадоха повече подробности

Ръководителят на севернокорейската делегация, пристигнала в Южна Корея за церемонията по закриването на Зимните олимпийски игри в Пьончан, желае да проведе разговори със Съединените щати, според президента на Южна Корея Мун Дже-ин, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, като се позоваха на агенция Йонхап.

Мун се срещна с генерал Ким Йон-чхол и неговата делегация преди церемонията. Според негов говорител генерал Ким казал, че Пхенян „има достатъчно желание за диалог между Северна Корея и САЩ“.

От Синята къща, резиденцията на южнокорейския президент, не дадоха повече подробности. Иванка Тръмп, дъщерята на американския президент Доналд Тръмп, също присъства на церемонията по закриването на олимпиадата и е в една и съща ложа с Ким Йон-чхол, който е заместник-председател на управляващата в Северна Корея Корейска трудова партия. В началото на церемонията Мун Дже-ин се ръкува с всички високопоставени гости. Засега няма признаци за някаква комуникация между представителите на САЩ и Северна Корея, отбелязва АП.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен