118 машини са чистили пътищата в Старозагорска област

Няма въведени ограничения за движението

118 машини са чистили пътищата в Старозагорска област.  Те са проходими при зимни условия, няма въведени ограничения или затворени участъци, почистват се и се опесъчават, уверяват от Областно пътно управление Стара Загора.
Двата Старопланински прохода Шипка и Република също са отворени за движение, но шофьорите да се движат с повишено внимание при зимни условия.  По искане на Русе, се спират МПС над 12 тона в района на Гурково, информират от пътното управление.
Няма ограничение на движението и по автомагистрала „Тракия“, с повишено внимание да се движат водачите в района на Чирпан, където се почиства, но снеговалежът там е особено интензивен и на моменти затруднява работата на екипите.
За Старозагорска област е въведен оранжев код за снеговалежи и силен вятър. В областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Хасково метеоролозите твърдят, че в равнинните части ще има умерени, в планинските райони и силни снеговалежи. Ще се образува снежна покривка за равнинната част 20-30 см, в планинските райони – около 35 см. Ще бъде студено, с отрицателни температури, съобщава Дарик.