Кутроне и Милан вървят нагоре

Младата звезда на "росонерите" впечатлява все повече

Патрик Кутроне и Милан вървян нагоре. В много труден мач в Рим отборът на Дженаро Гатузо спечели с изключително силна игра с 2:0 мача с Рома. Головете отбелязаха Кутроне и Калабрия.

Младият Патрик Кутроне се прояви сравнително неотдавна в труден мач за Купата на Италия между "росонерите" и Интер, когато миланистите не бяха във форма. Тогава Кутроне отбеляза победното попадение за 1:0 в италианското дерби.


Този гол стимулира треньорът Дженаро Гатузо и неговите момчета да тръгнат нагоре. В последствие Кутроне се изяви и в Разград като отбеляза първият от трите гола за Милан.

Вчера в изключително силен мач за Милан в Рим отново Кутроне се превърна в главен герой като вкара технично първото попадение за отлично играещия гостуващ тим. След това,както вече стана дума, Давиде Калабрия реализира победното попадение за гостуващия Милан за 2:0 в  тежкото гостуване на Рома.

Милан вече гледа към местата в Серия А даващи право на участие в Лига Европа. Със силните си игри Милан е потенциален фаворит за победител срещу Арсенал в настоящото участие в Лига Европа. Нищо чудно миланистите да потеглят към спечелване на Лига Европа,което ще им донесе право на директно участие в групите на Шампионската лига.

Все пак не трябва да се забравя,че Милан е гигант,който е на път да се събуди. Славният клуб има 7 купи на КЕШ/ШЛ и е на второ място по отличия в най-престижния турнир след Реал,който има вече 12 трофеи в тази надпревара.

Кутроне е млад футболист,който върви по стъпките на Мбапе, Азар, Кейн ,Де Бройне. Нищо чудно един ден да стигне нивото на Меси и Роналдо.