55 снегорина обработват пътищата в Пловдив

Мисия Пловдив

26-02-2018, 14:07

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По данни на метеоролозите образувалата се снежна покривка в Пловдив е около 30 см

Започналият снощи около 21 ч. снеговалеж се очаква да продължи почти без прекъсване и утре, 55 снегорина почистват пътищата в Пловдив. Това заяви директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.
Още в 19 ч. вчера на работа са излезли 26 разпръсквача на сол и калциев хлорид, които са обработили първо вътрешнокварталните улици, а от 21 ч. – булевардите и другите големи пътни отсечки. В резултат на това шосетата в целия град тази сутрин бяха на черен асфалт, а вътрешноградският транспорт работи в нормален режим.
Велоалеите, централните площадни и пешеходни зони също са почистени с помощта на 6 мултифункционални малогабаритни машини. В ранните часове около 400 служителки ръчен труд се заеха със снегопочистването на автобусните спирки, подлезите и тротоарите.
„Задачата ни сега е да разчистим образувалата се по шосетата киша, за да не се превърне в ледени коловози при очакваните ниски температури. Продължаваме работа в целия град с особено внимание към входно-изходните артерии, където са възможни снегонавявания“, каза Иван Стоянов.
По данни на метеоролозите образувалата се снежна покривка в Пловдив е около 30 см. Според прогнозите снеговалежът ще продължи до сряда с трайно понижение на температурите.