Британските милениали ще са най-дебелото поколение

Свят

26-02-2018, 14:56

Снимка:

pixabay

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Затлъстяването при децата и юношите се превръща в световен проблем

През 2015 г. най-високите равнища на затлъстяване са били наблюдавани при хората на възраст между 55 и 64 години

Британците милениали са на път да се превърнат в най-дебелото поколение откакто се води надеждна статистика по темата, предупредиха здравни експерти, цитирани от БиБиСи.

Повече от седем на всеки 10 души, родени между началото на 1980-те и средата на 1990-те години ще бъдат твърде дебели по времето, когато достигнат средна възраст.

За сравнение около половината от "бейби бум" поколението, родени непосредствено след Втората световна война, са били дебели на тази възраст.

Да си дебел като възрастен е свързано с 13 различни вида рак, предупреждават от британска благотворителна организация, изследваща рака. Списъкът включва рак на гърдата, червата и бъбреците, но само 15 процента от хората във Великобритания са наясно с връзката между наднорменото тегло и болестта.

Великобритания е най-затлъстялата страна в Западна Европа, като темповете на затлъстяването там нарастват по-бързо, отколкото в която и да е друга развита страна.

Разпространението на затлъстяването в Обединеното кралство е от 15 процента през 1993 г. до 27 процента през 2015 г.

През 2015 г. най-високите равнища на затлъстяване са били наблюдавани при хората на възраст между 55 и 64 години, но експерти са обезпокоени, че по-младите поколения са на път да станат също по-дебели.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен