Над 180 машини и 1022 души чистят столицата от сняг

Мисия София

26-02-2018, 16:05

Снимка:

пресцентър СО

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фандъкова: Студ и опасност от лавини във Витоша

"Синя" и "зелена" зона са затворени днес в столицата

Работи се в районите Триадица, Оборище, Лозенец, Нови Искър, Панчарево и Слатина

Работата по почистването на Софийските улици от сняг не е спирала от вчера вечерта, информира Столична община. Почистват се основни трасета, улици и булеварди, по които се движи градския транспорт в София във връзка с подължаващия снеговалеж.

Над 180 снегопочистващи машини са на терен. Разпръскват се смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. На терен работят 1022 души. Повечето от тях са ангажирани в ръчното почистване на пешеходните пространства.

Почистваща техника навлиза и във вътрешно-кварталните. Работи се в районите Триадица, Оборище, Лозенец, Нови Искър, Панчарево и Слатина. От общината информират, че се почистват и проходи към пешеходни подлези, спирки на градския транспорт и тротоари.

Градският транспорт се движи при зимни условия. Временно поради затруднения беше нарушен графика в движението на трамвайни линии 3, 6 и 11.

СО призовава по възможност шофьорите да не използват личните си автомобили днес, тези които шофират да оборудват автомобилите си за движение при зимни условия и да карат със съобразена скорост.

В Кризисните центрове на Столична община са приети 186 души, останали без дом. Те получават подслон и храна. Центровете работят денонощно. Гражданите могат да подават сигнали на 112 и в контактния център на Столична община на тел. 0700 17 310.