Села в Старозагорска област са без електрозахранване и вода

Животът

26-02-2018, 18:28

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вижте актуалната зимна обстановка в страната

Изключително тежка е обстановката на АМ "Тракия" между Стара Загора и Чирпан

Двадесет села са без ток в Старозагорска област към 17.00 часа, съобщи за БТА областният управител на Стара Загора Гергана Микова. Има и села без вода, заради електрозахранването.
Екипи на ЕВН работят по отстраняване на повредата.
Към момента няма данни за училища в Старозагорска област, в които учебният процес е спрян или предстои отмяна на занятията поради усложнените метеорологични условия.
Изключително тежка е обстановката на АМ "Тракия" между Стара Загора и Чирпан, където снеговалежът е обилен, духа силен вятър, образуват се навявания и това затруднява почистването. От Областното пътно управление призовават шофьорите да се движат с повишено внимание.
Отсечката от Подбалканския път между Николаево и Мъглиж остава затворена. Поради силни снегонавявания и преспи, въпреки усилията на Общинското предприятие пътят между казанлъшките села Шейново и Ясеново ще остане временно затворен до утихване на силния вятър. Препоръчва се за достъп до село Ясеново да се използва обходният път село Дунавци - село Голямо Дряново - село Ясеново.
Двата старопланински прохода Шипка и Република са отворени за движение, но при тежки зимни условия. През Република не се допускат камиони над 12 тона.