С нови 118 автобуса се подобрява транспортната услуга в Пловдив

Мисия Пловдив

27-02-2018, 07:39

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Tранспортната услуга в Пловдив през последните години непрестанно се подобрява

С климатици, удобства за хора с увреждания и други екстри за пътниците са оборудвани новите 118 автобуса, които предстои от 1 март да се включат в маршрутното разписание на вътрешноградския транспорт в Пловдив, анонсира-заместник кметът по транспорт на общината инж. Златин Велев.
По думите му процедурата за избор на превозвачи на 13-те линии от общинската транспортна схема се предвижда да бъде финализирана с насроченото за 28 февруари подписване на договора със спечелилия обществената поръчка консорциум.
„За да предоставим качествена услуга на гражданите, имаме големи изисквания към превозвачите. При неизпълнение сме предвидили санкции – ако например през летните жеги автобусите не са охладени или пък не са оптимално затоплени през студовете през зимата. Санкции са заложени също за подминаване на спирка или други нарушения“, заяви инж. Златин Велев.
Според него транспортната услуга в Пловдив през последните години непрестанно се подобрява. Превозвачите почти изцяло обновиха автопарка, а само през 2017-а общината постави заслони на 26 автобусни спирки, като ремонтира и тротоарните настилки около тях.
„Надяваме се с новите автобуси и със скорошното удължение на маршрутните линии услугата да стане още по-добра, така че все повече пловдивчани да използват градския транспорт, с което да се облекчи трафикът в града“, допълни заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив.