„Мадам Бътерфлай“ на сцената на старозагорската опера

Стара Загора Лайф

27-02-2018, 09:36

Снимка:

Държавна опера-Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Операта представя „Мадам Бътерфлай“ от Пучини

На 2 март от 19 часа

В Държавна опера-Стара Загора е постановката на операта „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини. Диригент Ивайло Кринчев. Режисьорската адаптация е на Славчо Николов , Сценография Борис Стойнов, Художник на костюмите Цветанка Петкова- Стойнова, Хореография Боряна Сечанова, Концертмайстор Екатерина Родионова, Хормайстор Младен Станев.

В ролята на Чо Чо Сан ще видите Шоко Фукуда /Япония/, Пинкертон е Милко Михайлов, Шарплес е Александър Крунев , Горо е Ивайло Йовчев, Сузуки е Петя Петрова , Кейт Пинкертон е Емилия Джурова и др. Участват хор, оркестър и балет на Държавна опера-Стара Загора.

„Мадам Бътерфлай“ на Държавна опера-Стара Загора е спектакъл, създаден през 2005 г. за откриването на Фестивала за оперно и балетно изкуство /ФОБИ/. В тази година сградата на Операта все още не е завършена и спектаклите се играят на сцената на Драматичен театър „Гео Милев“ в града. През сезон 2005/2006, по покана на Columbia Artist Management, представлението е играно в над 15 щата на САЩ. За гастрола на постановката има положителни критики и възторжени отзиви от американската преса и публика. С малко прекъсване между 2010 и 2012 г., представлението не слиза от Старозагорска сцена в продължение на 6 сезона като се радва на изключителен зрителски интерес.