Създадена е организация и се извозват болните на хемодиализа до МБАЛ Добрич

Проходим при зимни условия продължава да е само пътят Добрич–Варна

Към 13.00 часа няма промяна на пътната обстановка в областта, информира оперативният дежурен в Областния съвет за сигурност,на база подадена информация от Областно пътно управление. Проходим при зимни условия продължава да е само пътят Добрич – Варна, като апела е да не се пътува, ако не е наложително. Все още затворени за движение са следните пътища от републиканската пътна мрежа  I-9 Дуранкулак – Кранево, II-27     Балчик – Добрич – Бдинци, II-29     Добрич – Ген. Тошево – ГКПП Йовково, II-71     Албена - Добрич – Силистра, III-207  Жегларци – Тервел – Честименско, III-293  Добрич – Крушари, III-296  Генерал Тошево – Каварна,

III-2075 Орляк – Зърнево, III-2077 Честименско – Каблешково  – Шумен, III-2702 Ген.Киселово – Одринци, III-2903 Ген. Тошево – Росица, III-2904 Кардам – Дуранкулак, III-2932 Крушари – Росица, III-7005 Добрич – Житница – Балик, III-7102 Тервел – Ангеларий, III-7103 Оногур  – Крушари, III-7106 Карапелит – Кочмар, III-9002 Ген. Тошево – Царичино и III-9701 Добрич – Сърнино. Работи се по всички направления.

         От ОД МВР информират, че в цялата област има много закъсали автомобили и микробуси. Служителите на РД ПБЗН са оказали техническа помощ на екип на Спешна помощ за родилка от с. Лозенец, която е настанена в МБАЛ Добрич. Създадена е организация и със съдействие на РД ПБЗН има списък от 25 човека за хемодиализа, които своевременно се извозват с 5 линейки. Областният управител и председател на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия изпрати писмо до кметовете на общини в областта с апел да се предприемат действия и създаде организация в помощ за транспортиране на болните на хемодиализа. В писмото си Красимир Кирилов апелира да се проведат разговори и да се транспортират и родилки с термин до 4 март 2018 г., включително, тъй като има предупреждение за ново влошаване на времето – усилване на снеговалежа през нощта и утре, както и на вятъра.

От електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите вследствие на прекъснати изводи високо напрежение. Смущенията във водоподаването са поради липса на ток.

 В областта в момента във всички направления работят 49 машини, като за по сложни участъци съдейства специализирана техника от Велико Търново.

В Община Добричка без водоснабдяване са селата: с. Царевец, Победа, Пол. Свещарово, а без ток - с.Ведрина, Котленци, Победа, Пол. Свещарово.

Проходими при зимни условия от общ. пътна мрежа са:

- с.Дончево – Богдан – Опанец – Драганово

- с. Стожер

- с.Ломница – Овчарово – Сливенци

- с.Добрево - Свобода

Община Балчик няма населени места без ток и вода. В Община Каварна е нарушено електрозахранването в с.Българево, Селце, Крупен,Белгун, Топола,Св. Никола, Камен бряг. С нарушено водоподаване са: с.Българево, Топола, Белгун, Поручик Чунчево, Хаджи Димитър. В Община Ген. Тошево няма населени места без ток и вода. В Община Шабла има наарушено електрозахранване и водоподаване в селата: Дуранкулак, Горичани, Горун, Тюленово. В Община Тервел и Община Крушари няма населени места без ток и вода. От Община Крушари информират, че всички общински пътища са непроходими с изключение на пътищата, които са част от републиканската пътна мрежа.

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен