Ральо Ралев участва в Ден на биоземеделието

Мисия Пловдив

28-02-2018, 08:10

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В конференцията взеха участие 37 учени от чужбина и 40 от България с 30 доклада и 15 постера

За десета поредна година Висше училище по агробизнес и развитие на регионите – Пловдив е инициатор и организатор на “Ден на биоземеделието”. Форумът е част от международната селскостопанска изложба АГРА и в него традиционно участват изтъкнати учени и експерти в областта на биоземеделието, научни и неправителствени организации, държавни институции, бизнес организации, университети и др.
Инж.Ральо Ралев – Кмет на Район “Северен” - Община Пловдив бе официален гост на юбилейната международна научна конференция „Биологично земеделие и устойчиво развитие“, която се проведе на 23 февруари 2018 г. в Международен панаир – Пловдив.
Работата на конференцията премина в три дискусионни панела и една постерна сесия. Инж. Ралев взе участие в трети дискусионен панел на тема: ”Ролята на общините за насърчаване на устойчивото производство и потребление”.
В конференцията взеха участие 37 учени от чужбина и 40 от България с 30 доклада и 15 постера. Бизнес организации от страната споделиха ценен опит и добри практики.
И тази година  проф. Димитров – ректор на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите - Пловдив връчи престижната награда за принос в развитието на биологичното земеделие Лауреат „БИОФАКТОР“ 2018 на Елена Герганова - член на Съвета на директорите на „Гимел” АД и "Оранжерии Гимел" АД.