Община Пловдив спечели награда на БАИТ

Мисия Пловдив

28-02-2018, 10:48

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

През 2019г. всички 30 000 ученици в Пловдив ще имат достъп до облачни технологии

Община Пловдив спечели награда на БАИТ (Българска асоциация по информационни технологии) за принос в развитието на информационните и комуникационни технологии. Отличието получи заместник-кметът Стефан Стоянов по време на официална церемония, която се проведе вчера в София. Конкурсът наградите на БАИТ се организира за 7-и пореден път и е под патронажа на президента на Република България – Румен Радев и под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Община Пловдив спечели в категорията „Общинска администрация“ за въвеждане на програмата „Дигитализация на учебния процес“ и въвеждане на облачни технологии в училищата в града.
„През 2019г. всички 30 000 ученици в Пловдив ще имат достъп до облачни технологии. Благодарности към всички над 400 учители, които вече се включиха в процеса и специално към нашия партньор Център за творческо обучение“, заяви Стефан Стоянов по време на събитието.
Община Пловдив спечели награда в конкуренция с общините Бургас, Сливен, Ловеч, Варна и Столична община.
Общо 127 регистрации от 88 личности, компании и институции в 11 категории бяха направени в конкурса  „Наградите на БАИТ“ за 2017 г. до крайния срок 15 януари.
С този свой проект БАИТ иска да се отдаде дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през 2017 г. за развитието на информационните и комуникационни технологии.