Четири български победи на турнира в Стокхолм

Турнирът е от първа категория

Четири победи постигнаха днес младите ни тенисисти на турнира до 14 г. в Стокхолм от първа категория на Тенис Европа.
Съотборниците в бургаския клуб „Авеню“ Динко Динев и Драгомир Драганов се класираха за третия кръг на сингъл при юношите, а другите две победи дойдоха от девойките в турнира на двойки.
Динев, поставен под номер 9 в схемата, направи пълен обрат, за да стигне до успеха над Емилио Желковски от Швеция с 4:6, 6:4, 6:4. Драганов пък загуби само три гейма от друг представител на домакините – Габриел Бернер, и го отстрани след 6:2, 6:1.


За жалост, и двете ни участнички във втория кръг на сингъл при девойките днес загубиха своите мачове. Стела Пеева (ТК „Авеню“, Бургас) отстъпи пред Ярослава Барачевич от Русия с 0:6, 7:6(5), 4:6.
Виктория Велева, която е дъщеря на бившия ни национал Милен Велев и живее в Австрия, взе само гейм на петата поставена Александра Петрич от Румъния – 0:6, 1:6.
И двете обаче постигната успехи на двойки. Пеева и партньорката й Катерина Димитрова (ТК „Локо 98“, Пловдив) победиха австрийския тандем Неделкович/Ротенщайнер с 6:1, 6:4.
Велева и Денислава Глушкова (ТК „Дема“, София) пък се справиха след 3:6, 6:3, 10:6 с италианския дует Парадизи/Ургези и също продължават напред.


Всички наши тенисисти са част от „А“ националния отбор до 14 г. по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД. Треньор на тима ни в Стокхолм е капитанът за Купа „Дейвис“ Тодор Енев.


Мачовете от надпреварата могат да се гледат на живо в интернет на този линк http://sportway.se/event/kungens-kanna-drottningens-pris/263#live