Деца зарадваха кмета за 1 март

Мисия Пловдив

01-03-2018, 14:03

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Както повелява традицията кметът Иван Тотев завърза мартеница на всяко едно от децата с пожелание да са здрави и много послушни

Весело настроение с приятни изненади в днешния празничен ден донесоха децата от 4-та група на ДГ „Майчина грижа. Те бяха изключително развълнувани от срещата си с кмета Иван Тотев и нетърпеливи да му завържат мартенички.
В заседателната зала на Община Пловдив пред служителите на администрацията те изпълниха няколко песни и стихотворения за пролетта и Баба Марта, с пожелания за здраве, берекет и късмет. Под ръководството на директора Маня Върбанова, заместник-директора Светлана Джаникян и учителите те създадоха ведра обстановка с много усмивки.
Както повелява традицията кметът Иван Тотев завърза мартеница на всяко едно от децата с пожелание да са здрави и много послушни. Освен бурни ръкопляскания за доброто си представяне малчуганите получиха подаръци и вкусни лакомства.
Специално за 1 март учениците от пловдивските читалища и възрастните хора от пенсионерския клуб в район „Западен“ също уважиха празника и закичиха служителите с ръчно направени от тях мартенички. След това те продължиха да радват пловдивчани по Главната улица завързвайки им бели и червени символи на пролетта.