Групов чат на Viber поддържа 1 млрд. потребители

Приложението добавя редица нови админ инструменти за управление

Приложението за разговори Viber обяви днес нова, уникална функционалност – групов чат за съобщения и обмен на съдържание между 1 милиард потребители едновременно.

Viber Communities (общности) преодолява съществуващите ограничения – от 100 до 1000 – по отношение на броя потребители в един чат, поддържани от останалите месинджъри. Viber стига много по-далеч, предлагайки възможност за свързване в глобални общности в невиждан мащаб – до 1 милиард потребители в един групов чат.

Снабдени с редица нови инструменти за управление, админите на общности вече разполагат с продукт за ангажиране и развитие на групи на база общи интереси, изживявания и каузи. Всичко това се случва в добре познатия интерфейс на приложението.

Viber ще представи съвсем скоро и нови функционалности за монетизация, които ще позволят на админите на Communities да изградят модел за генериране на печалба при тяхното разрастване.

Новите членове на Communities имат достъп до цялото съдържание в тях и могат да се включват в разговорите, ползвайки всички медийни формати на Viber – GIF-ове, стикери, снимки, видеа и разбира се, текст. Същевременно, Viber дава достъп единствено до имената на членовете на дадено Community, докато телефонните им номера остават скрити за всички останали.

 

Суперадмините управляват ролите на потребителите в Communities – те могат да добавят членове и да ги правят админи или суперадмини, да им забраняват достъп и да ги блокират, да решават дали могат или не могат да участват в разговорите, както и дали на свой ред могат да канят нови членове в Communities.

Суперадмините могат също да развиват общност и да я правят публично достъпна, предоставяйки линк за споделяне, с права да премахват този линк във всеки един момент. Също така, те могат да активират функционалности за монетизация в зависимост от политиката и темата на Communities, а Viber ще съдейства за генериране на приходи.

В допълнение, суперадмините могат да възлагат и разпределят отговорности на админите, да им съдействат за управление на разговорите с опция за изтриване на едно или всички съобщения, изпратени от който и да е член на Viber Community, както и с pin на съобщения за насочване на дискусиите. Админите могат да добавят или премахват членове, когато е нужно.

Избрани партньори вече имат свои Viber Communities, които управляват. Френският футболен клуб Олимпик – Марсилия, например, ангажира феновете си с ексклузивни възможности за разговори със звездите на отбора и с ръководството. OverDrive, платформа за дигитално съдържание, ползва Viber Communities за управление на местни клубове за книги, част от обществените библиотеки в САЩ.

„Хората трябва да имат свободата да се свързват и ангажират един с друг без значение къде са по света, което е и една от причините да създадем Viber Communities. За първи път в историята, групи с неограничени размери могат да формират общности на база споделени теми, с оптимизирани админ инструменти за лесно и ефективно управление”, коментира новата услуга Джамел Агауа, изпълнителен директор на Viber.

От днес поетапно новата функционалност ще стане активна за всички Viber потребители на глобално ниво, уточниха от компанията.

Източник: technews.bg

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"