В. Радев: Престъпниците да свикват, защото ще ги хващаме

Общество

02-03-2018, 13:29

Снимка:

МВР

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Петима задържани след взрив на банкомат в „Илиянци“

Взривилите банкомата в Сепарева баня щели да паднат в капана на служителите на реда

Силовият министър Валентин Радев се похвали, че са заловени извършителите на поредното посегателство над банкомат. "Нямат връзка с другите групи", информира той медиите. Извършителите са познати на службите. Задържани са след преследване.

"Търсим парите", посочи МВР шефът. Иначе и по задържаните има следи от взривения банкомат.

По думите на Радев арестуваните не били от най-големите престъпници, но имат криминално минало. "Добре, че ги хванахме, да свикват така и всички останали, че рано или късно ще ги хванем", закани се той.

Взривилите банкомата в Сепарева баня щели да паднат в капана на служителите на реда.

В началото на месец ноември банкомат беше взривен в Сепарева баня. След обира беше предприета мащабна полицейска акция за залавянето на извършителите, но те успяха да се укрият в гората над Боснек.

На 22 януари двама от взломаджиите бяха установени и задържани в Перник.

Не отдавна бяха разбити банкомати в столичните кв. "Банкя", кв. "Левски" и в с. Баня. Тогава вътрешният министър Валентин Радев отчете общо 5 разбити банкомата за 2017 г. С последните две престъпления, разбитите банкомати за изминалата година станаха 9. В края на 2017 година, на 28 декември, крадци опитаха да разбият банкомат в столичния квартал "Люлин". В началото на 2018 година, на 15 януари, София отново съмна с разбит банкомат - този път в квартал "Дружба".

Опит за разбиването на банкомат имаше и вчера - 1 март. 22-годишен мъж се опита да разбие устройство с крика в Кърджали.