Връчиха наградите "Златна мартеница" за принос към българския бизнес

Общество

02-03-2018, 15:22

Снимка:

fibank.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Отличията се връчват вече 24 години на фирми с високи бизнес резултати и принос към родната икономика

Пет награди "Златна мартеница" за принос към българския бизнес бяха връчени вчера по време на официална церемония. Събитието, организирано от Съюз „Произведено в България, се проведе със съдействието на Министерство на икономиката и Fibank (Първа инвестиционна банка). Отличията се връчват вече 24 години на фирми с високи бизнес резултати и принос към родната икономика.

На събитието присъстваха президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът Валери Симеонов, зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, членът на УС на Първа инвестиционна банка Надя Кошинска и почетният председател на Съюз „Произведено в България” Христо Друмев.

Сред наградените бяха компания "Победа", верига ресторанти "Хепи", „Лав Мейд Лав Интернешънъл" и политикът с дългогодишен принос за подобряване на бизнес средата в България Петър Кънев. Почетна грамота получи и списание "Наш дом" за подкрепата си към българските производители.

Първата „Златна мартеница” за дългосрочно присъствие на бългaрския пазар и за постоянно внедряване на нови и качествени продукти беше връчена на водещия производител на захарни изделия „Победа” АД. Изпълнителният директор на компанията Михаил Чоролеев прие наградата от президента Румен Радев. Ресторанти  Happy Bar&Grill получиха награда „Златна мартеница” за любим български бранд от вицепремиера Валери Симеонов.

Със „Златна мартеница” за успешно женско предприемачество бяха отличени „Лав Мейд Лав Интернешънъл” ООД. Компанията се занимава с дизайн и производство на бебешки и детски дрехи и аксесоари. Призът им бе връчен от Надя Кошинска, член на УС на Първа инвестиционна банка, партньор на събитието.

Четвъртата „Златна мартеница” спечели г-н Петър Кънев – Председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в рамките на 43-то и 44-то Народно Събрание. Той бе награден за принос за подобряване на бизнес средата в България и получи отличието от почетния председател на Съюз „Произведено в България” Христо Друмев.