Обновена програма на Община Казанлък за честванията на 140г. от Освобождението

Мисия

02-03-2018, 15:39

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

С шествие започват тържествата в Сандански

Тържественият 3-ти март ще започне с издигане на Националния флаг на Република България в 09,30ч.

Обновената програма за предстоящите чествания, по случай 140-годишнината от Освобождението на България, на които Община Казанлък е домакин е публикувана на официалната интернет страница на Общината.

Утре тържественият 3-ти март ще започне с издигане на Националния флаг на Република България в 09,30ч. на централния площад „Севпотополис“ в град Казанлък.

От 10,00ч. Негово светейшество Руският патриарх Кирил и българският патриарх Неофит ще отслужат панихиден молебен в храм – паметника „Рождество Христово“ в град Шипка, в съслужие с Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан.

Заупокойната молитва за героите на Шипченската епопея, която двамата патриарси - на българската и на руската православни църкви Техни светейшества Неофит и Кирил заедно ще отслужат в подножието на връх Шипка.ще започне в 11,30ч. на площадката преди последните стъпала към монумента.

Тържествата за Националния празник на Република България в община Казанлък започват днес от 16,00ч. в Информационния център на ул.“Искра“№4 с награждаването на най-талантливите деца от цялата страна, отличени в конкурса – рецитал „С обич към България“, който се проведе под патронажа на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Малките момичета и момчета ще участват в срещата с потомци на българското Опълчeние и ще чуят спомените за героичните прадеди, дали живота си за отбраната на ключовия за Освобождението на България Шипенски проход.

Празничната петъчна вечер за казанлъчани и техните гости ще продължи на сцената на Народно читалище „Искра – 1860“, където от 18,00ч. Руслан Мъйнов и музикантите от „Виво Монтана“ ще изпълнят някои от най-обичаните патриотични песни на България.

На 3-ти март Исторически музей „Искра“ – Казанлък обявява свободен вход за всички свои обекти!Паметникът на Свободата на връх Шипка ще бъде отворен за посетители след приключване на официалната церемония.