Над 300 нови знамена се веят в Пловдив

Мисия Пловдив

03-03-2018, 09:22

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По поръчка на Община Пловдив са изработени общо 300 флага – с националния трикольор, герба на Пловдив и новото лого на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“

Чисто нови големи национални трибагреници с внушителните размери 7,5 на 4,5 метра се веят върху 15-метровите пилони на 6-те входа на Пловдив в навечерието на Трети март.
За националния празник екипи на ОП „Чистота“ по традиция обновиха и знамената 80/150 сантиметра по стълбовете на всички входно-изходни артерии в града. По поръчка на Община Пловдив са изработени общо 300 флага – с националния трикольор, герба на Пловдив и новото лого на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.
Директорът на „Чистота“ Иван Стоянов припомни, че знамената се обновяват два пъти годишно – в навечерието на Трети март и Шести септември. Нови флагове се монтират също на площад „Стефан Стамболов“ до сградата на общината, Римския стадион, Римския акведукт на ул. „Коматевско шосе“ и други емблематични места, свързани с културно-историческото наследство и съвременното развитие на града.