С крос Куклен отбелязва 3-ти март

Новините

03-03-2018, 15:17

Снимка:

община Куклен

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Над 50 участника от различни възрастови групи взеха участие

Традиционен  крос  по случай 3-ти март Националния празник на Република България и 140-тата годишнина от Освобождението на България  се проведе в Куклен. Лошото  време не спря жителите  на Куклен  за поредна година  да се включат в надбягването. Над 50 участника от различни възрастови  групи взеха участие.
Заместник областният управител Димитър Керин и кметът на Куклен Мария Белчева  поднесоха венци пред паметника на загиналите  в Балканската и Първата  световна  война. Венци и цветя бяха положени от общинския  съвет от  ПП ‘ГЕРБ’, представителите от БСП, също от  СОУ „ Отец Паисий ‘’ и Професионалната  гимназия по селско стопанство.
„Пожелавам - нека върнем вярата в българския народ. Защото народът това е всеки един от нас. Нека докажем, че свободата ни не ни е дадена даром. Нека докажем, че я заслужаваме” - това каза в приветственото си обръщение Мария Белчева.
Отец Георги от кукленски манастир Св. Св. Козма и Дамян отслужи благодарствен молебен за саможертвата на участниците в освободителната война и освети обновеният паметник.
В празника на площада взеха участие детски танцов състав „Кукленче” и  ученици в СОУ "Отец Паисий", както и певческия състав към читалището в гр. Куклен.