Фандъкова разпореди наблюдение на реките и на общинските язовири

Столичен инспекторат контролира осигуряването на проводимостта на дъждоприемните шахти по уличната мрежа

Във връзка с повишение на температурите и снеготопенето кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да се извършва наблюдение на състоянието на реките и нивата на общинските язовири на територията на Столична община, предаде пресслужбата на общината.

Кметът на столицата възложи също районните кметове да осигурят наблюдение на критични места, дерета и речни корита в съответните райони.

Столичен инспекторат контролира осигуряването на проводимостта на дъждоприемните шахти по уличната мрежа.

Четири екипа на Дирекция „Аварийна помощ и превенция” извършиха наблюдение на място на общинските язовири и реагират на сигнали.

Към момента речните корита са с нормална проводимост.

Извършва се и контролирано изпускане на водни количества през основните изпускатели на язовирите „Иваняне”, "Мърчаево", "Суходол" и „Мрамор”. Извършва се наблюдение на водните нива в язовирите и се осигуряват необходимите свободни обеми. Проверяват се и водостоците на Южната дъга на Околовръстен път.

През 2017 г. Столична община извърши почистване на над 100 км речни корита на своя територия, между които 5 км от река Искър.

Екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" са се отзовали на два сигнала за ледени висулки и снежни козирки. Напомняме на собствениците на частни сгради да огледат своите имоти и при необходимост да предприемат действия за обезопасяването им.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен