Лекар е обвинен за убийството на Плъха в Пловдив

Крими

04-03-2018, 10:56

Снимка:

plovdivutre.bg

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Намериха труп на мъж тази сутрин в Пловдив

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от десет до двадесет години

Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна обвинение на 48-годишен мъж с инициали И. Д. от град Пловдив за извършено на 2 март 2018 г. убийство на 38-годишен с инициали Ж.Дж. – престъпление по чл. 115 от НК. Това съобщиха от Окръжната прокуратура. Извършителят бе установен и задържан, в резултат на извършените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители при отдел КП и ІІ РУ ОД на МВР – Пловдив, осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив.
Извършени са огледи на местопрестъплението, разпитани са множество свидетели, извършено е претърсване и изземване, назначени са тройна съдебно-медицинска, ДНК и химически експертизи, вкл. за наличие на барут и капсулен състав по взетите от обвиняемия обтривки, приобщени са записи от камери.
И.Д. е неосъждан. Същият не притежава разрешително за оръжие.
Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които предстои да се преценят предпоставките за внасяне на искане до съда за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което И.Д. е обвинен, е лишаване от свобода от десет до двадесет години.