Станимир Стоилов:Казахстанските футболисти имат качества

Националният отбор трябва да действа като единен тим

Станимир Стоилов официално беше назначен за селекционер на Казахстан. Българският специалист заменя на поста освободения в края на януари Александър Бородюк. Договорът на Мъри е за срок от две години.

"Преговорите бяха много дълги. На първо място искахме да уточним как да работим така, че да направим отбора по-добър. Живея в Казахстан от дълго време и много хора ме познават тук. Постоянно ме питаха как трябва да изглежда националния тим. Аз съм наясно, че има проблеми. Вярвам, че със съвместни усилия ще вдигнем нивото и на националния отбор, и на целия футбол. Ще се постарая да помогна, тъй като виждам как феновете страдат и искат победи на национално ниво", обеща Станимир Стоилов, който се раздели с Астана, където постигна забележителни успехи.

"Казахстанските футболисти имат качества, но трябва да променят мисленето си. Искам да действат като отбор. Който смята, че няма да може да бъде отборен играч, няма място в националния. Ако някой не се представя на ниво в клубния си отбор, също няма място тук".

"Продължителност на договора ми? Това няма никакво значение. Когато ми кажат, ще си тръгна без проблеми. Дошъл съм да помогна", добави специалистът.  

Дебютът на Мъри начело на Казахстан е на 23 март в Унгария, а няколко дни по-късно Мъри ще се изправи срещу България във втора контрола, която също ще се състои на унгарска земя.