Усложнения по пътя в последния почивен ден

Общество

06-03-2018, 06:37

Снимка:

АПИ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

В последния от трите празнични дни в столицата влязоха близо 60 000 автомобила

В последния от трите почивни дни трафикът беше натоварен по главния път Е-79 и магистрала "Тракия", предаде БНТ.

Въпреки че трафикът беше засилен, като цяло той не беше извънредно голям. Нямаше сериозни затруднения. Наблюдавахме по-интензивно движение до около 20 ч. - най-вече на входовете към София по магистрала "Тракия", "Ботевградско шосе" и особено по автомагистрала "Струма" за прибиращите се от курорта Банско. В последния от трите празнични дни в столицата влязоха близо 60 000 автомобила.

По-натоварен беше трафикът в следобедните часове, когато се образуваха и колони от автомобили по пътя в района на Кресненското дефиле, както и в участъка между Симитли и Благоевград. Един от най-натоварените участъци е пътен възел Симитли, където се събира целият трафик на идващите от Банско и от Гърция. Пътуващите от Южната ни съседка казаха, че въпреки интензивността на движението, шофьорите проявяват повече толерантност на пътя и спазват правилата за движение.

През целия ден допълнителен патрул регулираха движението по главния път и магистрала „Струма". До 20:00 ч. остана забраната за движение на тежкотоварни автомобили по пътищата в Югозападна България. Тя бе наложена във връзка с празничните дни и продължаващия засилен трафик. Всички пътищата в региона са обработени и проходими при зимни условия.