Направиха първа копка на дългоочаквания здравен център в район „Източен“

Мисия Пловдив

08-03-2018, 11:48

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В новата сграда ще функционират 5 кабинета, оборудвани със съвременна диагностична апаратура

Заместник-кметът Георги Титюков и управителят на ДКЦ „Изток“ д-р Живко Димитров направиха първа копка на Здравния център, който ще бъде построен в двора на ДКЦ „Изток“ в район „Източен“ по проект „Всички заедно – за по-добро образование и здраве“ финансиран от Българо-швейцарска програма за сътрудничество.
В новата сграда ще функционират 5 кабинета, оборудвани със съвременна диагностична апаратура и в тях ще работят специалисти в областта на общата медицина, педиатрията, акушерството и гинекологията, които ще обслужват жителите на района, както и социалнослаби и неосигурени граждани. Ще се извършват безплатни консултации, профилактични прегледи, кампании за превенция на редица заболявания включително ранна бременност, детски болести, сърдечно-съдови заболявания, диабет и др.
По проекта на Българо-швейцарска програма в Столипиново вече работят двама здравни медиатори, един гинеколог и един педиатър, като след завършването на сградата на Здравния център предстои назначаването на още лекари. В квартала се провеждат редовни здравни кампании насочени към подобряване на достъпа до здравеопазване на най-уязвимите групи от населението.