„Берое“ с победа и равен срещу „Галатасарай“

Спорт

08-03-2018, 13:48

Снимка:

beroe.bg

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Левски спечели битката с Берое

Камбуров преподписа с „Берое“

И двата мача се играха на базата на турския клуб

Вчера, два отбора от школата на „Берое“ играха престижни контролни мачове срещу връстниците си от турския гранд „Галатасарай“. И двата мача се играха в късния следобед на базата на турския клуб.

Отборът на „Берое“ U15 завърши 2:2 с връстниците си от Галатасарай. „Зелено-белите“ първи откриха резултата след попадение на Любомир Вачев в 40-та минута. След това домакините успяха да осъществят обрат и поведоха с 2:1. Момчетата на наставника Сидер Димитров обаче не се отказаха докрай и изравниха за 2:2 чрез Христомир Иванов пет минути преди края на срещата. „Показахме много добра игра и страхотна борба срещу изключително силен отбор какъвто бе този на „Галатасрай“, доволен бе след края на срещата наставникът на Берое U15 Сидер Димитров.

„Берое“ 2004 пък спечели изключително престижна победа, след като се наложи с 5:1.  „Зелено-белите“ поведоха с 2:0 првз първото полувреме след гол от корнер на Йордан Желев и попадение на Красимир Тодоров. Тимът, воден от наставника Радостин Александров имаше възможност и за трети гол през тази първа част, но домакините изчистиха от голлинията. На три пъти пък топката профуча в близост до гредата. През второто полувреме натиска на старозагорци продължи и тимът отбеляза нови три гола чрез Йордан Желев, Михаил Каменов и централния защитник Ибрям Хабил. Домакините вкараха почетното си попадение при резултат 4:0 в полза на Берое като останаха съмнения за засада при попадението.
„Получи се много хубав мач, в който през по-голямата част имахме превес над съперника. Надиграхме противника, показахме самочувствие и страхотни отборни и индивидуални неща. Показахме, че имаме играчи, които превъзхождаха качествата на своите връстници от „Галатасарай“. Това доказва, че развиваме състезателите си както като единици, така и като отбор. Гордея се с момчетата, с тяхното старание и класата, която показаха, благодарение на тяхната отдаденост и увереност през всичките ни дни на работа“, заяви след срещата наставникът на „Берое“ 2004 Радостин Александров.

Източник: beroe.bg