Започва „Дефиле Уикенд“ в Пловдив

Мисия Пловдив

09-03-2018, 07:59

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дефиле „Уикенд в Пловдив“ е съвсем ново по рода си събитие, което ще се проведе за първи път на територията на България

Съвет по туризъм – Пловдив представи на специална пресконференция своя нов проект „Уикенд в Пловдив“, който дава възможност на жители и гости на града да се докоснат до магията на най-стария жив град в Европа на 9, 10 и 11 март 2018г. от 12ч. в петък до 12ч. в неделя. През тези 48 часа желаещите ще могат да разгледат „пъстрата палитра“ на хотелската база с тайните на нейната „кухня“, да посетят спектакли, музеи и галерии, да вкусят от специалитетите в пловдивските заведения, да релаксират и пренощуват в някой хотел, както и да се възползват от допълнителните услуги на всеки един участник в събитието – Спа и Релакс центрове, басейни, фитнес зали и др. Само през този уикенд гостите могат да получат и промоционални карти или ваучери за бъдещо посещение на обектите.
В пресконференцията в Дома на културата „Борис Христов“ участваха заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков, Председателят на УС на Съвета по туризъм инж. Любозар Фратев и проф. Йорданка Алексиева от Университет по хранителни технологии – Пловдив.
„Това е изключителна възможност за посетителите да си подарят едно прекрасно изживяване, наслаждавайки се на уникални музейни експозиции и спектакли, както и непосредствено запознанство с хотелската и ресторантска база на града, различна от тази при обичайната им ваканция. Поздравявам Съвета по туризъм за усилията, които полага, за упорития труд в подготовката на това събитие и вярвам, че начинанието ще е успешно“ каза заместник-кметът инж. Александър Държиков.
В помощ на гостите са отпечатани специални брошури, съдържащи цялата необходима информация за доброто планиране и прекарване на уикенда в града, когато музеи и галерии ще споделят своите богатства, а хотелите ще организират турове за желаещите да надникнат зад кулисите на хотелското обслужване. Всеки участник в проекта вече е избрал каква ще е отстъпката, която ще предложи на посетителите, и под каква форма, като цените в заведенията са диференцирани в отделните часови пояси. Доброволци от университетите и училищата в града ще помагат на посетителите с информация. Входът за посетители е свободен за хотелските бази. Входът за културните институции ще бъде на преференциални цени.
Дефиле „Уикенд в Пловдив“ е съвсем ново по рода си събитие, което ще се проведе за първи път на територията на България. Организира се от Съвет по туризъм – Пловдив в активно сътрудничество с Община Пловдив, Университет по хранителни технологии – Пловдив, ОИ „Старинен Пловдив“, РИМ, РАМ, ГХГ, Сол Комюникейшънс ЕООД, професионални гимназии и висшите учебни заведения.
Откриването на „Уикенд в Пловдив“ ще бъде в централното фоайе на Градския дом на културата „Борис Христов“ на 9 март /петък/ от 12ч. с ретроспективна мултимедийна фотоизложба на тема: „Гостоприемният Пловдив“, с водещ Стефан Шивачев – директор на Регионалния исторически музей.
Всички обекти, които участват в „Уикенд в Пловдив“ могат да бъдат разгледани на web: tourismplovdiv.org, където са посочени конкретните промоции, отстъпки, местоположение и телефони за контакт. Общо обектите са 27, от които 7 хотела, 9 заведения и 11 културни институции. Всеки попълнил анкетна карта, която може да бъде открита във всички обекти на събитието, участва в томбола с награди: безплатна нощувка/вечеря за двама в хотел по избор; билети за двама за спектакъл по избор; семеен билет за посещение музей/галерия по избор.