Доброволци от Азербайджан и Словакия в ОМД-Русе и Сдружение „Вдъхновение“

Мисия

09-03-2018, 09:46

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гербери от ГЕРБ за русенки в Международния ден на жената

Асеф ще участва активно в дейностите на шах-клуба, а Марио ще подпомага дейностите, свързани с неформалоното образование

Две момчета пристигнаха на 1-ви март в Русе, за да популяризират доброволчеството и да помагат в дейностите на Младежкия дом и Сдружение „Вдъхновение“ - Асеф  от Азербайджан и Марио от Словакия ще останат в Русе 8 месеца и са тук по проект на Сдружение „Вдъхновение“, „Доброволчеството: Стъпка нагоре в твоя живот“ на  Стратегическа доброволческа служба по  програма „Еразъм+“.

 

Освен, че ще популяризират доброволчеството сред местните младежи и възможностите за международна  младежка мобилност по програма „Еразъм +“, те ще помагат и в ежедневната дейност на Младежки дом  и ще се включат и вдругите дейности на Сдружение „Вдъхновение“. Асеф ще участва активно в дейностите на шах-клуба, а Марио ще подпомага дейностите, свързани с неформалоното образование, като води обучения и  презентации. Доброволците вече взеха участие в инициатива на Младежки парламент по случай 8-ми март.