Плевнелиев: Информацията е петролът на бъдещето

Политика

09-03-2018, 11:57

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Р. Плевнелиев: Политиката не трябва да бъде на всяка цена

Днес си даваме сметка, че проблемите, с които се сблъскваме, са изцяло в образователната система

Няма нито един проблем в нито една държава на планетата, който да е решен устойчиво от националисти и популисти. Това каза президентът в период 2012-2017 г. Росен Плевнелиев по време на форум под мотото „Европа започва във Вашето село/град/регион“, предаде Агенция „Фокус“.

„Днес си даваме сметка, че проблемите, с които се сблъскваме, са изцяло в образователната система. Дали си даваме сметка, че няма държава на планетата, проблем, който да е решен от националисти и популисти. Новата индустриална революция дава шансове на държави и региони, но и отнема. Постигнахме толкова много тук в България“, коментира Плевнелиев.

По думите му дуалната система е довела и до промяна на нагласите и на инвеститорите.

„Информацията е петролът на бъдещето. Ние българите имаме големия шанс да се позиционираме. Десетки хиляди работни места се създадоха в България в индустрии, свързани с бъдещето. Днес трябва да си даваме сметка, че каквито и факти да вкараме в главата на младите, това не е важно, защото след 5 години всичко ще се промени. Много по-важно е да дадем правилния подход. Самият дебат, силата на ЕНП, повдигането на най-важната тема за съдбата на младите, ме прави голям оптимист, че заедно ще постигнем своите цели“, каза още Росен Плевнелиев.