Верея победи Славия и остана в Топ 6

Спорт

09-03-2018, 17:59

Снимка:

Верея

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Верея изтърва да победи Пирин на Трейс Арена

Това е първа победа на Верея през пролетта под ръководството на Благомир Митрев

Верея ще играе в първата шестица на Първа лига, след като победи при гостуването си Славия с 1:0 в среща от 24 - я кръг, която се игра на стадион „Васил Левски“ в София. Със спечелените три точки Верея си гарантира мястото сред шестте най-добри отбора в първенството, а до края на редовния сезон остават два кръг. Това е първа победа на Верея през пролетта под ръководството на Благомир Митрев.
Официален дебют с екипа на старозагорци направи Юлис Обаме Ндонг, който влезе в игра през второто полувреме.
Той е на 25 години и е роден в Париж, Франция. Ндонг започва кариерата си в кипърските отбори на Ателос и Ермис Арадипу.През 2016 Обаме става част от отбора на Локомотив ГО и изиграва 20 мача, като прави дебют срещу тима на Лудогорец. След това преминава в Славия, където изиграва 11 мача.
Антон Огнянов отбеляза победното попадение в 79 - та минута след центриране на Здравко Илиев отдясно.
Първото полувреме на стадион „Васил Левски“ не предложи почти никакви интересни моменти пред двете врати. В 21-ата минута, Абуд Омар проби отляво и центрира на предната греда, но ударът на Милчо Ангелов беше избит от вратаря Колев в корнер.
До края на първата част далечни удари на Стефан Велев от домакините, както и на Здравко Илиев от Верея не попаднаха в целта.
В 59-ата минута Момчил Цветанов изведе Галин Иванов на скорост в наказателното поле на гостите, топката достигна до Стефан Велев, който стреля опасно по земя, но вратарят Пламен Колев парира удара му.
Пет минути след това Венцислав Бенгюзов отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но Антонис Стериакис отби кълбото в ъглов удар.
Верея изчака своя шанс и нанесе своя удар. В 79-ата минута Здравко Илиев центрира отдясно и Антон Огнянов, който беше оставен непокрит в наказателното поле, се разписа във вратата, пазена от Стериакис за крайното 0:1.
Отборът на Верея след тази победа събра 35 точки и не може да бъде изместен от първата шестица.

Източник: fcvereya.bg