Около 70 сгради в Пловдив кандидатстват за саниране по ОП „Региони в растеж“

Мисия Пловдив

11-03-2018, 10:43

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дейностите за повишаване информираността на собствениците на самостоятелни обекти бе възложена на районните администрации

Около 70 заявление за интерес са подадени за саниране на сгради по Оперативна програма „Региони в растеж“. Това съобщи на пресконференция кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.  Във връзка с това, че подадените заявления надвишават разполагаемия финансов ресурс от 18 милиона лева, кампанията по прием на документи до две седмици временно ще бъде преустановена. Въпреки това собствениците, които към момента са регистрирали сдружения, но все още не са подали заявление за интерес, ще бъдат приемани от районните администрации и след този срок, за да приключи процедурата.

Кметът Иван Тотев припомни, че информационната кампания по ОП „Региони в растеж“ в Пловдив започна през март 2016 година. Дейностите за  повишаване информираността на собствениците на самостоятелни обекти бе възложена на районните администрации. В изпълнение на това си задължение на сайтовете на районите бяха публикувани указания за кандидатстване по програмата и образци на документи за попълване.

Служителите на районните администрации проведоха срещи с домоуправителите, за да разяснят условията за кандидатстване и необходимостта от предприемане на мерки за енергийна ефективност.

В много квартали бяха разпространени информационни материали – в районите „Тракия“ и „Централен“, съдържащи условията за допустимост на сградите и контакт на информация.