Ще закрият ли линията на трамвай №6 в София?

Архив София

12-03-2018, 10:21

Снимка:

btv.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Жителите на кв. „Лозенец” напомниха, че вече са събрани 5000 подписа за запазване на трамвайното трасе до техния квартал

Отново има напрежение заради бъдещето на трамвай № 6. Жители на кв. „Лозенец” протестират срещу намерението на Столична община да закрие трасето, което стига до техния квартал.

Маршрутът на трамвая беше отклонен към кв. „Иван Вазов” преди две години уж временно заради ремонта на подлеза на НДК. Ремонтът приключи, но трамваят продължава да се движи към кв. „Иван Вазов”.

На обществено обсъждане миналата седмица стана ясно, че се предлага премахването на трамвайната линия до кв. „Лозенец”.

"Има четири варианта, експертен съвет към главния архитект ще избере един от тях", обяви пред БиТВ зам.-кметът по транспорт на Столичната община Евгени Крусев. Най-вероятно е трамваят да бъде заменен от тролейбусна линия, която да стига до кв. „Манастирски ливади” по бул. „Арсеналски”.

Жителите на кв. „Лозенец” напомниха, че вече са събрани 5000 подписа за запазване на трамвайното трасе до техния квартал. Те напомнят, че от Столична община им бяха обещали спирането на трамвай да е временно.

"Трамвай №6 се движи и в момента от кв. „Обеля” до  кв. „Иван Вазов” и ще продължи да се движи, защото обслужва много хора", напомни Крусев.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен