Победа и загуба за „Берое“ в Елитните групи

През уикенда бяха подновени и срещите в първенствата на Футбол 7 и подготвителната група деца

Победа и загуба записаха в 18 кръг на Елитните групи отборите от Академията на „Берое“. Срещите се играха през уикенда. Като домакин „Берое“ U19 отстъпи с 1:2 на „Септември“, „Берое“ U17 пък спечели с 1:0 гостуването си на „Етър“ във Велико Търново.

Единственото попадение за „Берое“ U19 в срещата, играна на Изкуствения терен над стадион „Берое“ реализира Костадин Пеев в края на първото полувреме. Преди това гостите успяха да открият резултата, но още в ответната атака Берое изравни. След почивката момчетата на наставника Иван Гаджев бяха тимът, който създаде по-чистите положения в срещата, но така и не успяха да ги реализират. В последните минути срещата се игра изцяло пред вратата на гостите от София, натискът в „зелено-бяло“ обаче така и не бе материализиран. Това е първо поражение у дома за „Берое“ в шампионата на Елитната група и второ от Септември през сезона. Двубоят в София през август завърши при същия резултат. За този мач треньорският щаб на Берое не можеше да разчита на капитана Надим Ангелов. Защитникът е с контузия и ще бъде опериран в началото на тази седмица.

Втора поредна победа в Елитната група пък записа „Берое“ U17. В среща от 18 кръг на първенството „зелено-белите“ се наложиха с 1:0 над „Етър“ (Велико Търново) като гост. Срещата се игра на изключително тежък терен, единственото попадение отбеляза Божидар Христов след почивката. През първото полувреме двата тима не успяха да си отбележат гол като по-близо до това бяха играчите на „Берое“, които още от началото на мача се настаниха в половината на домакините. Въпреки това топката така и не влезе във вратата и двата тима се оттеглиха при 0:0. След паузата старозагорци удариха и греда, а защитата се справи при опитите на домакините първи да открият резултата. В средата на втората част „зелено-белите“ успяха да поведат, а след това и да запазят преднината си. Така тимът записа максимума от 6 точки от двата си мача през миналата седмица след като в сряда се наложи над „Марек“ с 2:0 у дома.

През уикенда бяха подновени и срещите в първенствата на Футбол 7 и подготвителната група деца. В първенството на Футбол 7 отборите на „Берое“ започнаха с две победи и едно равенство. „Берое“ 2007 се наложи с 13:0 над „Филипов“, „Берое“ 2008 записа успех с 6:0 над „Олимпия“ 2 и завърши 1:1 с „Арена“ (Казанлък).

Победа и равенство записаха на старта на пролетния полусезон в подготвителната група деца двата тима на „зелено-белите“. В първата си среща след подновяването на първенството „Берое“ 2006 се наложи с 3:0 над „ФК Мъглиж“. Мачът се игра на изкуствения терен над стадион „Берое“, а попаденията за старозагорци отбелязаха Павел Станчев, Валентин Желязков и Димитър Диклиев.

„Берое“ 2005 пък започна с равенство пролетния полусезон. Като гост тимът, воден от наставника Слави Жеков завърши 0:0 с „Розова долина“. Двубоят се игра на изключително тежък и кален терен в Казанлък и предложи повече борбеност, отколкото футбол. „Получи се здрав мач с много единоборства. Трябваше повече да търсим ударите, при две три атаки не успяхме да ги завършим добре. На два пъти обаче и нашият вратар се намеси добре. Доволен съм, че отбора успя физически да се справи като се има предвид че сме по-техничният отбор“, коментира след срещата наставникът на „Берое 2005“ Слави Жеков.