Стартира кампания за пролетно почистване на Раковски

Животът

13-03-2018, 10:55

Снимка:

Община Раковски

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От Общината благодарят на всички, които вече са започнали с почистването

В събота на 17.03.2018 започва голямото пролетно чистене на Раковски  преди Великден. Ежегодната кампания на църквата"Пресвето Сърце Иисусово" в кв.Ген.Николаево  тази година ще бъде подкрепена  и от община Раковски под надслов " Всички заедно за по-чист Раковски".
Да се погрижим за детските площадки, за училищните дворове и местата за отдих, да направим Раковски по-добро място за живеене, казват от администрацията. Оттам също напомниха, че съгласно Наредба №1 на Общински съвет - Раковски  задължение на собствениците на имоти и живеещите в сгради в режим на етажна собственост е поддържането в приветлив и естетичен вид на имотите и прилежащите към тях територии /включително тротоарните платна/.
"Основната цел на доброволческата  инициатива е почистване на мястото, където живеем и природата, която обичаме. Надяваме се на този ден да покажем, че общите ежедневни усилия, полагани за опазване на средата, в която живеем, от граждани, гости на града и администрация, дават желания резултат! Нека почистим нашият град и посрещнем пролетта с чисти домове и сърца! "- апелира общинският кмет Павел Гуджеров.
От Сдружението "Католически скаути -България" пък ще се включат от 15 - 17 март под мотото" За едно по-светло утре" със събирането на вторични суровини  -хартия, стъкло и пластмаса. Отпадъците ще се събират разделно в двора на църквата "Пресвето сърце Иисусово". Целтта е да се засили екологичното самосъзнание и опазване на природата като безценен ресурс. "Подари на своят дом чистота, бели дробове и екологично самосъзнание"- приканват от младите скаути.
"Нека не оставяме тази инициатива само на децата , а нека всеки се включи и поеме своята отговорност за опазване на околната среда и  чистотата на града , в който живеем. "- призова отец Димитър еноряшите на съботната литургия.
Община Раковски  апелира  гражданите,  ръководителите  на фирми, предприятия и учебни заведения да  събират  отпадъците в чували, а изрязаните клони от дървета, храсти и лозови насаждения да изнасят  на вързопи и да се оставят до контейнерите и кофите за смет.
От Общината благодарят на всички, които вече са започнали с почистването.